Djursjukhuset!

Tänkte bara berätta vad Niklas Borg sa om Vildas problem när vi var där.
När Vilda kom in på djursjukhuset var huden på hals och rygg + vissa delar av sidorna rödflammiga, smått svullna, "finnar som faktiskt ser ut som furunklar" och en jäkla klåda + tappade päls.
Två veckor innan var vi inne och gjorde skapprov för att de om Demodexen fanns kvar, och det var negativt.
Såklart är den franska bulldogen kända för sin känsliga hud, men inte alla såklart!
Varje ras har sina nackdelar..
Efter att Vilda haft Demodex är imunförsvaret ned satt och då kan huden vara extra känslig när den håller på att läka eller fortfrande är irriterad. te.x. pollen som flyger i luften(vilket jag tror att det är) kan sätta sig på hennes hud och irritera den ändå mer. Hunden vill klia, vilket bara gör det ändå värre och man kommer in i en ond cirkel. Hunden behöver inte vara allergisk mot pollen utan det är bara som hunden är extra känslig just vid det tillfället.
Vilda kan även ha någon form av allergi. Vad det kan vara är jätte svårt att ta reda på. men när hon haft sin antibiotika i 20 dagar ska vi tillbaka och så hur hon mår och ser ut.  Alla hennes problem kan vara pga demodexen i grund och botten, det får vi se. Och jag hoppas faktiskt det!! Men som jag skrivit innan så är Demodexen borta nu vilket känns lättande.
Finnarna som jag kallar dom. Det ser ut som finnar fyllda med vätska som dök upp lite överallt på henne, när de gick i sönder kom det vätska och sedan blev den fula röda märken och pälsen lossnade rundt dem. Det ser ut som en furunkel, fast mindre.
Detta är tydligen som huden reagerar när den är så irriterad som Vildas var.. Stackars hund, tur vi hittade rätt veterinär tillslsut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!